Еспаньол и Ференцварош не се победиха в групата на Лудогорец

20 Сеп 2019 00:19

Отборите на Еспаньол и Ференцварош завършиха при 1:1 в битка от група “Н” на Лига Европа, където е и българският Лудогорец. Гостите откриха резултата след автогол на Хави Лопес в десетата минута, а попадение на Матиас Варгас в 60-ата раздаде по една точка на двата състава.

“Папагалчетата” заложиха на схема 4-4-2 с Ву Лей и Варгас в атака. Унгарският тим разположи 4-3-3 със Зубков, Исаел и Нгуен в нападение.
Ференцварош започна амбицирано и в шестата минута Диего Лопес трябваше да спасява след удар на Зубков. В десетата гостите вече водеха в резултата. Хави Лопес направи ужасяваща грешка и сам напъха топката в мрежата на своите след шпагат - 0:1. Останаха съмнения за засада секунди по-рано.
Барселонците реагираха с добър удар на Ву Лей в 17-ата минута. Гостите атакуваха опасно на скорост. В 30-ата Зубков шутира близо до гредата в аут. До края на полувремето “бяло-сините” не създадоха нищо смислено.
Каталунците засилиха атаката си след почивката. В 60-ата те стигнаха до изравняване. Матиас Варгас изскочи зад защитата, стреля с глава, вратарят спаси, топката се отклони от гредата и Варгас отблизо е напъха в мрежата - 1:1. След попадението “папагалчетата” продължиха да нападат. В 78-ата Естебан Гранеро тресна греда след страховит удар. Минута по-късно Джонатан Кайеро за мъничко не достигна до топката след опасно центриране./sportal.bg

Main Menu