Реал удари Севиля като гост

23 Сеп 2019 11:30

Отборът на Реал Мадрид се настани в челото на класирането след успех с 1:0 като гост на лидера преди този кръг Севиля. Карим Бензема реализира единствения гол в 64-ата минута, смълчавайки публиката на “Рамон Санчес Писхуан”. Тази победа дава глътка въздух на Зинедин Зидан, който беше поставен под прицел в последните седмици. С успеха Реал Мадрид се изравни по точки с първия Атлетик Билбао, който оглавява класирането само заради по-добрата си голова разлика.

Зинедин Зидан заложи на същия състав от мача с Пари Сен Жермен, с изключение на завръщащия се след наказание Серхио Рамос. Карим Бензема поведе атаката, подкрепян от Гарет Бейл, Хамес Родригес и Еден Азар. Юлен Лопетеги постави най-отпред Люк де Йонг, а зад него разположи Лукас Окампос, Жоан Жордан и Франко Васкес.

Срещата на “Рамон Санчес Писхуан” започна двуостро. Висока преса от страна на "белите" им спечели свободен удар в четвъртата минута, от който произтече корнер. След изпълнението на ъгловия удар малко не достигна на Бензема да стреля с глава. В седмата минута южняците се сдобиха с добра възможност след топка на втора греда. Рафаел Варан блокира в малкото наказателно поле, а претенциите за дузпа бяха безпочвени.

В 12-ата Бейл центрира към далечната греда, вратарят не успя да играе с топката, но бранител на севилци изчисти насигурно в корнер. Домакините играеха по-често с кълбото и опитваха да превземат вратата на Тибо Куртоа с множество къси подавания в половината на съперника. Гостите от "Сантиаго Бернабеу" предпочитаха по-директен стил на игра и на етапи пресираха много високо.

В 32-рата минута Люк де Йонг се извиси при корнер пред вратата на "лос бланкос". Той стреля с глава покрай гредата. Първият точен удар към една от двете врати стана факт едва в 35-ата минута. Фернандо самонадеяно реши да се завърти с топка в краката, притиснат от двама, и загуби. Две-три секунди по-късно топката беше в краката на Азар, който стреля от ъгъл към близката греда - Томаш Вацлик беше избрал точна позиция и изби в корнер.

В 38-ата защитата на "бланкирохос" не беше подготвена и Хамес Родригес много хитро изведе Карвахал. Испанският бек напредна и сам срещу вратаря избра диагонален изстрел. Чешкият страж на севилци успя да избие с крак. В 40-ата Ферлан Менди удари с лакът Хесус Навас, но това остана незабелязано от съдията и неговите помощници. Като цяло полувремето предложи равностойна игра, но гостите създадоха чистите ситуации за гол.

И през второто полувреме севилци владееха топката, но отново не намираха начин да затруднят Куртоа. Мадридчани действаха подредено в отбрана. В 64-ата Реал успя да открие резултата. Карвахал беше допуснат да получи отдясно и центрира от аутлинията. Бензема много добре се издърпа, освобождавайки се от Диего Карлос. Френският нападател насочи с глава точно под напречната греда - 0:1.

В 71-вата резервата Оливер Торес центрира, Де Йонг стреля с глава и топката премина опасно покрай гредата. В 75-ата Серхио Рамос леко дръпна за ръката Лукас Окампос, но това остана незабелязано от съдията, а и Окампос леко преувеличи с падането си. В 78-ата Окампос центрира отдясно, Де Йонг спечели въздушния дуел, но насочването му с глава не беше достатъчно прецизно.

В 81-вата Лопетеги извади централния си защитник Даниел Карисо и пусна офанзивния Нолито. В 87-ата минута резервата Хавиер Ернандес - Чичарито промуши топката към мрежата, но при очевидна засада, забелязана веднага от страничния рефер. До края мадридчани успяха да удържат трите точки и да поздравят с победа./sportal.bg