Литекс нанесе първа загуба за ЦСКА 1948

01 Окт 2019 20:47

ЦСКА 1948 претърпя първо поражение във Втора лига, след като загуби с 1:0 гостуването си на Литекс в мач от 10-ия кръг на първенството. Единственото попадение вкара Георги Иванов в 74-ата минута.

Като цяло двубоят бе равностоен, но ловчанлии демонстрираха тактически по-зряла игра, а и физически стояха по-добре от своя противник, което логично доведе и до техния успех. Именно с този резултат Литекс спечели домакинството си срещу този съперник и през миналия сезон, което в крайна сметка се оказа решаващо за амбициите на червените за елита. 

В началото на срещата гостите осъществиха атака отляво чрез Денислав Александров, който центрира по земя, но отбраната на Литекс се справи с опасността. В 9-ата минута шут на Янко Сандански от фаул излезе в аут. Само 60 секунди по-късно Тони Иванов изпусна да открие резултата. Гущеров изпревари стража на ловчанлии Петров и върна към своя съотборник, но той не улучи празната врата, стреляйки от 16-17 метра в аут.

В 31-ата минута ЦСКА 1948 като по чудо не откри резултата. Гостите получиха право да изпълнят фаул, последва центриране в наказателното поле, а Тонислав Йорданов изпрати топката в напречната греда на собствената си врата.

В 39-ата минута и Литекс застраши противниковата врата след удар от фаул на Йорданов, който профуча покрай горния десен ъгъл. 

След почивката играта продължи да е равностойна, а първата добра ситуация за попадение отиде в сметката на домакините. В 53-ата минута Йорданов стреля отлично от фаул, но Наумов демонстрира невероятен рефлекс и някак успя да избие в корнер.

ЦСКА 1948 отговори с брилянтна атака отдясно. Александров изведе Ивайлов, той центрира към Христов, централният защитник стреля със задна ножица, но топката профуча покрай лявата греда. 

Някъде тук физическите сили на гостите приключиха и до края на мача Литекс бе видимо по-добрият тим. На червените не помогнаха и извършените от Петко Петков смени с включването на Климентов, Йосков и Орачев, които с нищо не промениха събитията на терена.

В 66-ата минута Йорданов изпусна най-чистото положение до този момент. Голмайсторът на оранжевите не засече по най-добрия начин центриране отдясно и от 3-4 метра изпрати топката над напречната греда.

Девет минути по-късно неговият съотборник Георги Иванов бе далеч по-точен. Климентов сбърка пас в половината на домакините, които се възползваха от това и организираха контраатака. При нея Иванов остана непокрит пред границата на наказателното поле и след шут по земя от 20 метра вкара в долния десен ъгъл за 1:0.

Очакваше се попадението да "събуди" гостите и те да заиграят в по-бързо темпо. Това не се случи, вялата им игра продължи, а грешките при подаванията им се увеличаваха с всяка минута.

Тези неща не им позволиха да осъществят нещо интересно пред противниковата врата. Нещо повече - в 90-ата минута Литекс можеше да вкара и втори гол, когато ловчанлии организираха контраатака, трима техни футболисти се озоваха срещу един в червено, но домакините не изиграха по най-добрия начин положението и завършващият удар на техен футболист излезе в аут./sportal.bg

Main Menu