Славия победи Царско село и е близо топ 6

04 Окт 2019 20:50

Отборът на Славия постигнаха втори пореден успех, след като този взе домакинството си на Царско село с 1:0. Двубоят се игра при непрестанен дъжд, като не предложи много интересни моменти. В герой за славистите се превърна капитанът им Галин Иванов, който реализира дузпа в 32-ата минута. Така селекцията на Златомир Загорчич вече е на само две точки от Топ 6. "Царете" пък продължават с неубедителните резултати и са предпоследни.

 

Двубоят в дъждовна София можеше да започне с кошмарна грешка за гостите на дебютанта Джони Пласид. Националният вратар на Хаити изпита затруднения при върната към него топка, която без малко не му бе открадната от дебнещия Чунчуков.

Силното представяне на "царете" продължи и с отлична възможност пред Георги Минчев. Нападателят се пребори за отлична позиция при центриране и насочи с глава. Георгиев обаче се протегна максимално и успя да избие в корнер.

В 27-ата минута Уесли Ната опита да повтори снощното изпълнение на своя сънародник Рафаел Форстър от Лудогорец. Халфът отправи мощна бомба от фаул, която попадна право в ръкавиците на "белия" страж.

Уникално неразбирателство в селекцията на "царете" доведе до гол за Славия в 32-ата минута. Густаво Карбониери и Пласид не се разбраха за това кой да блокира изненадващо изскочилия Чунчуков. Стражът на новака в елита се принуди да фаулира българския национал и реферът Георги Димитров не се поколеба да посочи дузпата. С отговорната задача се нагърби Галин Иванов, който запази самообладание и дари славистите с преднина.

Второто полувреме можеше да започне по отличен начин за "царете". Венци Христов напредна през центъра и си осигури много добра позиция за стрелба. Техничният му изстрел премина на сантиметри от долния десен ъгъл на домакините.

Екзотичният вратар на Царско село - Джони Пласид се намеси решително в 72-ата минута, когато пое риска да напусне собственото си наказателно поле и с много точен шпагат да отнеме топката от играч на Славия.

Славия можеше да дочака последните минути далеч по-спокойно, след като в 86-ата Галин Иванов се подигра с двама от бранителите на Царско село. Последва негов отличен пас за Влади Узунов, но плътният му удар срещна тялото на защитник на гостите.

В следващия кръг на Славия предстои тежко гостуване на Берое. Царско село пък приема на свой терен Ботев (Враца).

Main Menu