ЦСКА разби Етър в Търново

30 Окт 2019 20:47

Етър и ЦСКА-София играят при 0:4 в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Резултата откри Евандро в 63-ата минута, Али Сау (68) удвои, трети гол вкара Отабор (74), а Петър Занев (81) добави четвърто попадение.

Наставникът на червените Милош Крушчич е предприел три промени в сравнение с 11-те, които започнаха при поражението срещу Локо Пд в предишния кръг. Вместо Тони Уот, Греъм Кери и Малинов започват Евандро, Тиаго и Пинто. Малинов трябваше да стартира от първата минута и дори бе обявен за титуляр в тимовия лист, но в крайна сметка спортно-техническият щаб е решил да не рискува неговото здраве и халфът няма да вземе участие в днешната среща, тъй като е с висока температура.

Гостите започнаха по-активно, но първата голова възможност се откри пред болярите. Крум и Иван Стоянови разиграха добре отляво, последва извеждащ пас към Боджадж, който стреля без забавяне от десетина метра, но над напречната греда.

В 21-ата минута и червените застрашиха противниковата врата, когато Евандро шутира силно от 20 метра, но Христо Иванов улови. След половин час игра Станоев стреля от фаул, а Бусато изби в корнер.

 В 41-ата минута Етър създаде най-добрата голова възможност до този момент. Боджадж намери непокрития Младенов, който не уцели вратата след почти фронтален шут от десетина метра. Три минути по-късно и ЦСКА-София стигна до добра позиция да реализира, но шутът на Отабор от 14-15 метра попадна в ръцеете на вратаря.

Три минути след почивката червените пропиляха първата си чиста възможност за гол. Гълъбов пусна великолепен извеждащ пас към Соу, който предпочете да овладее топката, а не да стреля с едно докосване и сбърка, тъй като си я бутна малко по-дълго, стражът на виолетовите го затвори и той стреля в неговото тяло.

В 54-ата минута Етър остана с 10 човека след втори жълт и респективно червен картон на Здравко Илиев. Защитникът извърши две безумни нарушения срещу Евандро при ситуации, които в никакъв случай не застрашаваха вратата на болярите и реферът Ивайло Стоянов правилно го изгони.

Четири минути по-късно само късметът спаси болярите, когато Евандро не уцели вратата след удар с глава от пет метра. Етър отговори подобаващо секунди по-късно. Боджадж изведе Иван Стоянов сам срещу Бусато, но стражът на гостите се хвърли самоотвержено и успя да избие топката. Тя обаче попадна в Руменов. Бившият играч на ЦСКА-София предпочете да я спира вместо да стреля от границата на наказателното поле в празната врата, което се оказа грешка.

Численото предимство на червените бързо даде резултат. В 63-ата минута Занев центрира от корнер, Албентоса стреля от упор с глава, но Иванов някак успя да спаси. Последва добавка на Евандро от два метра отново с глава, която този път спря в мрежата на домакините.

В 68-ата минута футболист на Етър направи ново странно отиграване. Станоев опита да върне към Иван Иванов, но го направи така, че успя да изведе Али Соу фронтално сам срещу вратаря и нападателят без проблем покачи на 2:0.

Малко по-късно пред Соу се откри нова възможност да обстрелва противниковата врата от удобна позиция, но шутът на тарана този път отиде в ръцете на Иванов.

В 74-ата минута Вив-Соломон Отабор вкара дебютното си попадение с червената фланелка в първенството след шут от границата на наказателното поле и недобра намеса на Христо Иванов.

Голеадата продължи и в 81-ата минута, когато Петър Занев вкара от фаул с шут в ъгъла на вратаря, който мина под плонжа на Иванов./sportal.bg

Main Menu