Ботев (Враца) и Витоша завършиха 1:1, Сашо Ангелов подаде оставка

05 Ное 2019 19:19

Ботев (Враца) и Витоша не излъчиха победител в двуостър мач от 15-ия кръг на първенството. Срещата на "Христо Ботев" завърши 1:1. В края на първото полувреме Валери Домовчийски откри резултата от дузпа, а в 75-ата минута Запро Динев изравни.

Така врачани прекъснаха серията си от две поредни загуби, като събраха 13 точки. "Тигрите" остават на последно място с 4 точки. Тимът на Енгибар Енгибаров пък бе в серия от 6 поредни поражения преди днешната си визита във Врата.

Първата добра възможност се откри пред Георги Вълчев. Халфът обаче стреля покрай вратата. В 16-ата минута Симеон Мечев стреля извън наказателното поле. Василев първоначално изби топката, след което я улови.

В 41-ата минута Валери Божинов се възползва от добро центриране от левия фланг на Симеон Мечев. Опитният нападател овладя подаването с гърди, след което шутира в близкия ъгъл, но стражът на гостите отново се намеси.

В продължението на първото полувреме Ботев излезе напред в резултата. Симеон Мечев нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Лъчезар Котев. Халфът на "тигрите" претендираше, че е играл с топката, но главният рефер Станимир Тренчев бе категоричен - дузпа за врачани. Зад топката застана Валери Домовчийски, който откри резултата.

Втората част започна с далечни удари на Кабов, Котев и Долапчиев, които бяха неточни.

В 56-ата минута Долапчиев пропусна отлична възможност. Садула центрира отдясно, нападателят бе оставен сам в наказателното поле, но не успя да нанесе хубав удар и прати топката в аут.

В 59-ата минута Лясков стреля покрай вратата. Пет минути по-късно Домовчийски бе оставен сам в наказателното поле и нанесе удар от движение, който Василев спаси.

В 75-ата минута Витоша изравни. Андреас Васев сбърка отляво и Кабов му отне топката. Крилото намери на далечната греда Запро Динев, който с премерен удар вкара за 1:1.

Три минути по-късно "тигрите" можеше да стигнат до втори гол. Атанас Кабов стреля силно от границата на наказателното поле, но Костов успя да избие.

В 81-ата минута Кочилов спаси Витоша от това да инкасира второ попадение във вратата си. Вълчев с глава намери Петър Атанасов, който чукна топката покрай Василев, който успя да отклони топката, а Кочилов от голлинията успя да изчисти.

В продължението на мача гол на Евгени Зюмбулев бе отменен поради засада.

 

Старши треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов подаде оставка след днешното домакинско равенство 1:1 срещу последния в класирането на футболния ни елит отбор на Витоша (Бистрица).

Main Menu