Португалия си гарантира второто място в група B

17 Ное 2019 19:08

Европейският шампион Португалия си гарантира второто място в квалификационна група B за предстоящото континентално съревнование през 2020. "Мореплавателите" не впечатлиха, но си набавиха нужните три точки срещу Люксембург. Иберийците спечелиха гостуването си с 2:0, като попаденията бяха дело на Бруно Фернандеш и Кристиано Роналдо.

По този начин селекцията на Фернандо Сантош събра актив от 17 точки, с три по-малко от изненадващия, но и напълно заслужен победител от Украйна.

 

Домакините от Великото Херцогство може само да съжаляват, че не се добраха поне до точката. На няколко пъти те имаха повече от перфектни възможности, за да накажат Руи Патрисио, но Жерсон, Девил и Родригес така и не намериха очертанията на вратата.

 

От своя страна португалците превърнаха една от малкото си смислени атаки в гол. В 38-ата минута Бернардо Силва изведе перфектно зад отбраната Бруно Фернандеш, който сам срещу Морис не сбърка за 0:1.

До края на срещата шанс да намери името си сред голмайсторите имаше и Кристиано Роналдо, който обаче трябваше да бъде една идея по-точен от пряк свободен удар. Неговият миг все пак настъпи в 86-ата, когато се разписа след асистенция на Жота, оказвайки се най-съобразителен пред голлинията на Люксембург. CR7 на няколко пъти изрази бурно и негодуванието си от тревното покритие на стадион "Жози Бартел".

 

Сърбия и украинците завършиха наравно 2:2 в Белград, след като гостите изравниха в последната минута на добавеното време. Сърбия се нуждаеше от задължителна победа и грешна стъпка на Португалия, но в крайна сметка остава на третото място с актив от 14 точки.

Main Menu