Уникален мач, Манчестър Юнайтед и Шефилд Юнайтед си вкараха шест

24 Ное 2019 21:12

Манчестър Юнайтед направи невероятен обрат в рамките на седем минути при гостуването си на Шефилд Юнайтед. "Червените дяволи" губеха с 0:2, но поведоха с 3:2 след попадения между 72-ата и 79-ата минута. Тимът на Оле Гунар Солскяер обаче допусна изравняване в 90-ата минута и срещата завърши 3:3.

Домакините имаха предимство през голяма част от двубоя. Флек откри резултата в 19-ата минута, а Мусе удвои аванса в началото на втората част. Последва силния период за Ман Юнайтед и обрата, но Шефилд Юнайтед успя да стигне до равенство с попадение на влезлия като резерва Макбърни в последната минута от редовното време.

След този резултат Манчестър Юнайтед е на девето място с равен брой точки с десетия Тотнъм и на точка зад Арсенал. Шефилд Юнайтед е на шеста позиция, но пет точки делят отборите между шесто и 16-о място.

В началото на двубоя и двата отбора допускаха доста грешки и не успяваха да организират добри атаки. Домакините обаче бяха близо до откриване на резултата в 12-ата минута, като причината това да не се случи се казва Давид Де Хеа. Испанският вратар направи две великолепни спасявания поред. Първо той отрази удар на Лундстрам, а секунди по-късно се справи и с удар с глава на Макголдрик.

Де Хеа нямаше какво да направи в 19-ата минута, въпреки че пак успя да се отличи с прекрасно спасяване. Попадението падна след грешка на Фил Джоунс, който загуби топката от Мусе. Нападателят на Шефилд Юнайтед напредна и намери Лунстрам. Неговият удар бе отразен от Де Хеа, но топката се върна, удари се в Джон Флек и се озова в мрежата.

Последваха силни минути за домакините и няколко добри ситуации за втори гол. Тимът на Солскяер изглеждаше объркан и трябва да е доволен, че в този период не допусна второ попадение. След половин час игра “червените дяволи” стигнаха до първия си удар в очертанията на вратата, но изстрелът на Марсиал не затрудни Мур. Шефилд Юнайтед опитваше да пресира съперника през цялото време, а гостите нямаха много идеи в нападение. Ман Юнайтед малко поизнесе играта към края на полувремето, но играта на тима продължи да бъде изпълнена с грешки.

На почивката Солскяер извади колебливия Фил Джоунс, като пусна атакуващ футболист в лицето на Джеси Лингард. Гостите бяха по-агресивни в началото на втората част, но рано получиха втори гол. Неорганизирани действия в защита позволиха на Флек да изведе Мусе, а французинът с прецизен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Де Хеа.

 

Шефилд Юнайтед контролираше мача и нямаше никакви предпоставки за драматични моменти. Оказа се, че “червените дяволи” не са се предали и те стигнаха до пълен обрат в рамките на седем минути. Началото даде младият Брандън Уилямс. След изчистване на бранител на домакините топката се озова на крака му и 19-годишният талант с отличен удар направи резултата 1:2.

Пет минути по-късно отлична работа на Рашфорд завърши с подаване към влезлия малко по-рано Мейсън Грийнууд и той изравни резултата. Отборът на Солскяер беше във вихъра си и още веднъж наказа объркания съперник. Марсиал изведе Джеймс в наказателното поле, а той върна към непокрития Рашфорд. За английския национал не бе проблем да насочи топката към опразнената врата и да вдигне на крака скамейката на гостите.

Ман Юнайтед предвкусваше знаменита победа, но домакините се вдигнаха на финален щурм и в 90-ата минута стигнаха до изравняване. Влезлият като резерва Оливър Макбърни се разписа. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения, че той е спрял топката с ръка, но попадението бе зачетено./sportal.bg

Main Menu