Лацио нанесе първа загуба на Ювентус през сезона

07 Дек 2019 23:44

Отборът на Лацио нанесе първа загуба на Ювентус на Маурицио Сари. "Орлите" обърнаха шампионите с 3:1 в големия сблъсък от 15-ия кръг на Серия "А". Кристиано Роналдо даде аванс на "бианконерите" в 25-ата минута, но Луис Филипе (45+1), Сергей Милинкович-Савич (74) и Кайседо (90+5) прекъснаха 16-годишната серия без успех на "бианкочелестите" в домакинствата на Юве в калчото. Последният успех на Лацио пред своите тифози бе през далечната 2003 година, след което грандът от Торино имаше 11 победи и три равенства на "Олимпико".

Голмайсторът на първенството Чиро Имобиле дори си позволи лукса да изпусне дузпа в 78-ата минута, а в 69-ата минута Хуан Куадрадо беше изгонен след намесата на ВАР.

Около 60 000 тифози видяха успеха на момчетата водени от Симоне Индзаги, които вече са само на три точки от Юве и на пет от лидера Интер. Големият печеливш в този сблъсък бе именно грандът от Милано, който с равенството си с Рома (0:0) на "Джузепе Меаца" успя да дръпне с две точки пред хегемона на Ботуша през последните осем сезона./sportal.bg

Main Menu