Официално: Кобрата - Джошуа догодина, Гоцев: 2020 ще е годината на братя Пулеви /снимки/

10 Дек 2019 11:49

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория.  Очаква се официално писмо от международната боксова федерация, което трябва да пристигне утре. 

Пулев е номер едно в ранглистата и точно той е предентетът, който трябва да се изправи срещу Джошуа, потвърди днес Джон Уърт, който е съветникът по правните въпроси на братя Пулеви.Той бе част от официалната пресконференция за боксовата гала-вечер в спортната зала "Колодрума" в Пловдив на 14 декември, в която Тервел Пулев и Дешон Уебстър ще играят за международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA). Уърт добави, че ще имат 30 дни, за да се договори срещата като подчерта, че ще бъде страхотно, ако успеят да направят мача. Той поясни, че ако това не се случи, ще се премине към търг.

След това ще започне и организацията на двубоя. 

Все още няма дата и място, но най-вероятно битката ще е в Англия. В бокса има правила и те трябва да се спазват, добави Кубрат Пулев и припомни, че той е официалният претендент на IBF и следващият му мач трябва да бъде за тази титла. Готов съм да се изправя срещу всеки, който е на пътя ми и няма значение дали това ще бъде Джошуа или някой друг, каза Кубрат Пулев.Мениджърът на Кубрат Ивайло Гоцев заяви, че 2020 ще бъде годината на братя Пулеви.

Припомняме Ви, че двамата трябваше да се изправят един срещу друг, но Кубрат се контузи и пропусна двубоя.

Main Menu