Успешен дебют за Джоана Нуамеруе в зала Колодрум, Боби Бокса надви Коко Тайсъна

14 Дек 2019 19:51

Джоана Нуамеруе направи успешен профеисонален дебют на голямата галавечер в Пловдив, чийто гвоздей е битката на Тервел Пулев - Дешон Уебстър.

Джоана спечели с технически нокаут още в първия рунд, като безнаказано налагаше опонентката си Кристина Сварц, която пък дори веднъж не посмя да протегне ръката си. Впоследствие самата наша състезателка обясни, че вероятно Сварц се е уплашила от обстановката на голямата сцена и затова е била толкова пасивна.

Реферът Георги Иванов реши да сложи край на “мъките” на Сварц още преди края на първия рунд, защото беше безсмислено да се продължава.

В следващия двубой от телевизионната част на галавечерта Пенчо Цветков също ступа опитния латвиец Едгарс Калнарс и спечели с технически нокаут в първия рунд. Латвиецът два пъти бе пращан в нокдаун, но при втория реферът на ринга реши да сложи край, като Цветков се отличи с мощни десни крошета и леви прави.

Един от младите таланти на агенцията на Ивайло Гоцев и Джон Уърт - Патрик Майлата - спечели с единодушно съдийско решение международния сблъсък в тежка категория срещу Павло Кроленко. Шеструндовата битка отиде категорично на сметката на 23-годишния новозеландец - 62-56, 59-56, 60-54, като тя се проведе във всичките шест рунда. Майлата записа четвърта поредна професионална победа.

Борислав Занков - Боби Бокса - спечели един от най-дългоочакваните боксови сблъсъци на галавечерта в Пловдив, налагайки волята си над легендата на профи ринга Константин Семерджиев. Тайсъна се отказа преди началото на третия рунд, заради счупено ребро и невъзможност за дишане, след което и двамата бойци си засвидетелстваха респект.

В първия рунд Тайсъна започна много активно и агресивно, като гледаше с ранно ляво кроше да приключи съперника си, но планът му не сработи. Боби Бокса обаче отговори подобаващо на предизвикателството и бе човекът, който пласираше по-успешни комбинации.

Във втората част също лявото му кроше създаваше сериозни трудности на защитата на Семерджиев. В крайна сметка по-честите попадения в актива на Занков натежаха, а счупеното ребро на Тайсъна го принуди да се откаже преди началото на третия рунд.

Боби Бокса каза, че ще продължава да се изправя срещу най-големите, а Семерджиев не изключи варианта това да е бил последният му двубой.

Богдан Дину постигна 19-ата си професионална победа в Пловдив. Осборн Мачимана от Южна Африка не представляваше сериозно препятствие за румънеца.

Южноафриканецът едвам стоеше на краката си в четвъртия рунд и само се защитаваше, което провокира секундантът му да хвърли бялата кърпа 2 минути преди края. Мачимана дълго време протестираше срещу решението на човека от щаба си.

 

Main Menu