Лацио пак би Ювентус и този път спечели Суперкупата на Италия

22 Дек 2019 21:04

Отборът на Лацио е новият носител на Суперкупата на Италия! "Орлите" отново разплакаха Ювентус на Маурицио Сари, след като спечелиха с 3:1 за втори път през този месец. Финалът се игра пред пълните трибуни на стадион "Ре Са`уд" в Рияд. Луис Алберто беше точен в 16-ата минута, а Пауло Дибала изравни в 45-ата минута. През втората част Сенад Лулич (73) и Данило Каталди (93) донесоха петата Суперкупа на римляните, а Родриго Бентанкур беше изгонен секунди преди третото попадение на столичани.

Ювентус, който остава рекордьор по спечелени трофеи в надпреварата с осем купи, загуби своя седми финал. Суперзвездата Кристиано Роналдо, който донесе трофея на Старата госпожа в началото на годината с победен гол срещу Милан (1:0), пък записа първа загуба на финал с "бианконерите", прекъсвайки своята персонална серия от 11 поредни успеха на финали с отборите на Реал Мадрид, Португалия и Юве. Той остана с 21 спечелени финала от 29 изиграни в кариерата.

Интересното е, че Маурицио Сари пък записа едва втора загуба начело на шампионите, но и двете бяха с 1:3 срещу Лацио на Симоне Индзаги, който записа четвърти успех в последните седем мача срещу най-силния тим на Апенините във всички турнири. Финалът беше рекорден пети между тези два отбора, като съставът от столицата вече има предимство с 3 на 2 победи. Този успех е втори пореден за "небесносините", след като през 2017 година надвиха с 3:2 шампионите на "Олимпико". Юве пък загуби трети финал за Суперкупата през последните четири сезона.

Наставникът на шампионите Маурицио Сари търсеше първи трофей начело на гранда от Торино. Той заложи на схема 4-3-1-2,като ненаситният за отличия Кристиано Роналдо водеше отново атаката, а редом до португалеца бяха Гонсало Игуаин и Пауло Дибала. Нападателното трио вече има и прозвище "Дигуалдо", което набира популярност. Единствените отсъстващи от състава бяха контузените Джорджо Киелини и Сами Кедира. Пред Шчесни в защита започнаха Де Шильо, Леонардо Бонучи, Демирал и Алекс Сандро, докато Блес Матюиди, Миралем Пянич и Родриго Бентанкур бяха халфовете. Специално за този мач "бианконерите" излязоха с екипи, на които имената на футболистите бяха написани на арабски, за да бъдат по-близо до феновете си от тази част на света.

От своя страна треньорът на Лацио Симоне Индзаги нямаше проблеми със състава, като пусна титулярните си футболисти в любимата му схема 3-5-2. Интересното е, че той заложи на същите 11, които донесоха първата победа на "орлите" над Юве в калчото на "Олимпико" от 16 години, в началото на месеца с 3:1.
На вратата бе Стракоша, а тримата пред него бяха Луис Филипе, Франческо Ачерби и Стефан Раду. Мануел Ладзари, Сергей Милинкович - Савич, Лукас Лейва, Луис Алберто и Сенад Лулич пък бяха халфовете зад Чиро Имобиле и Хоакин Кореа./sportal.bg