Етър изненада Лудогорец

23 Фев 2020 18:24

Отборите на Етър и Лудогорец играят при 1:1 в последния от програмата за деня двубой от 22-ия кръг в efbet Лига.

“Орлите” загубиха през седмицата от италианския Интер в 1/16-финалите на Лига Европа в Разград и ще искат да си върнат самочувствието преди реванша на “Джузепе Меаца” през следващата седмица. Треньорът Павел Върба отново няма да разчита на голмайстора Клаудиу Кешеру, който се контузи в навечерието на двубоя с Интер, но е решен да се възстанови за мача на 27 февруари.

Чехът прави няколко промени спрямо мача с “нерадзурите”. На десния бек застава Жордан Икоко, тъй като Сисиньо изтърпява наказание. На вратата остава Пламен Илиев, а в центъра на защитата отново са Драгош Григоре и Георги Терзиев. Отляво ще действа Антон Недялков. В средата на терена почивка ще получи Анисе, а мястото му до Светослав Дяков ще заеме Стефан Баджи. По крилата отново са Вандерсон и Каули, а зад нападателя Якуб Шверчок ще действа Марселиньо

В Етър не таят големи надежди да измъкнат нещо от “орлите”. Двата тима са играли седем пъти, като Лудогорец е спечелил и седемте срещи с голова разлика от 26:2. Любопитен факт около двубоя е, че наставникът на “волетовите” Петко Петков е работил в Лудогорец като асистент на Георги Дерменджиев и Димитър Димитров - Херо. При евентуален успех той ще се превърне в първия бивш треньорски кадър на “орлите”, който е постигал победа.

Гостите можеха да открият резултата още в четвъртата минута. Тогава Марселиньо стреля опасно от пряк свободен удар, но Анатоли Господинов успя да докосне топката и тя се отби в гредата. Няколко минути по-късно Якуб Шверчок бе оставен да си спре на гърди топката и с акробатичен удар нацели горната греда на вратата на Етър. В десетата минута дойде и третата греда. Вандерсон пробва да стреля от фаул от малък ъгъл, като Господинов отново успя да пипне топката преди да се отбие в горната греда.

В 21-ата минута Лудогорец бе отново близо до откриване на резултата. Вандерсон намери отлично Шверчок, но полякът от границата на малкото наказателно поле не успя да насочи добре топката във вратата и Господинов спаси.

В 32-ата минута гол на гостите бе неправилно отменен. Каули бе изведен зад защитата на Етър и без да се бави с мощен шут прати топката във вратата. Страничният съдия вдигна флага за засада, но повторенията показаха, че бразилецът бе в напълно редовна позиция.

Изненадващо домакините откриха резултата с първата си ситуация в мача. В 48-ата минута Иван Стоянов надбяга Светослав Дяков и забеляза, че Пламен Илиев е изпязал неориентирано от рамката на вратата си и с далечен удар от над 30 метра в близост до тъч линията прехвърли вратаря.

Радостта на домакините обаче бе кратка. 120 секунди по-късно Марселиньо изравни. При едно изпълнение от корнер Драгош Григоре нацели за четвърти път гредата на Господинов, но при дабваката бразилецът направи 1:1./sportal.bg

Main Menu