Тити: Три месеца никой от Левски не се е обадил на Божков

10 Май 2020 18:03

Превърналият се в централна фигура около акциите на Левски Константин Папазов заяви, че 26-кратните шампиони няма да фалират. Той заяви, че "Лукойл" няма да става спонсор на "Герена" и намекна, че такъв няма да става и компанията на Цветомир и Боян Найденови "Ефбет".

"Васил Божков и Георги Попов няма да фалират Левски. В света е измислена една дума за такъв момент - благодаря. Г-н Божков до момента безупречно издържа клуба, но вече няма такава възможност. Акциите ще са в мен, ще се наспя след това. В последните два месеца имаше един лост - това съм аз. Почти сам извървях пътя, винаги съм имал екипи. Искам да благодаря на хората, които в седмицата от 28 април се събрахме и заедно извадихме кестените от огъня.

Към вчерашна дата всички говореха, че Левски няма да го има. Първата задача е изпълнена, Левски може да бъде спасен. 400 000 лева месечно за осигуровки не е вярна цифра. Левски доживя своя катарзис, Левски е първият български клуб с нова формула на управление. Левски ще бъде футболен клуб на морала, а това е изиксване.

Не знам дали с поведението си през годините заслужаваме да носим името на най-моралния човек може би в историята на България. За да сме свързани с Апостола, трябва да станем морални. Бил си собственик, отделил си всичко, а се пее "Батков к*рво". Иво Тонев му се вменява кражба от трибуната. Спас Русев. Томас Лафчис не е оплют, Бог спаси Владимир Грашнов от нападки. Васил Божков не е плют. Три месеца никой от Левски не му се е обадил на Божков. Този човек 12 месеца е създавал комфорт в клуба, не заслужаваше ли аджеба едно: "как си?". Обадих му се, службите сигурно са чули. Той каза: "Тити, аз съм Васко". Думите му, че Борисов ще намери друг идиот за Левски? Това не знам. Аз не мога да съм параван или нечия подлога. Кой ще дава парите ли? Това е тема на друг разговор. Кой ще дава парите това е моя лична отговорност. Обикновеният син фен показа на какво е способен от февруари насам. Няма начин да накараш някой да дава, когато някой богат дава. Сините фенове показаха уникална класа. Левски има зад гърба си най-великото име, марката и хората, които са последователи на това име. Аз съм вярващ човек и за разликата от почти цялата държава не лъжа, никой няма зад мен. Първият човек, на когото се обадих, благодарност е най-важното качество, Валентин Златев. Моят живот - баскетбол! Затова му се обадих и казах, че имам кауза. Той каза: "Тити вероятно ще ми липсваш. Нямам право да те спирам в твоята кауза, да спасиш Левски". Категорично не може "Лукойл" да стане спонсор на Левски. Тази тема искам да бъде табу, не съм параван на никого! Братята Найденови ли? В този живот, ако искаш да успяваш вечно, трябва да следваш само морала. Познавам добре Цветомир Найденов, не е против него, няма как г-н Божков да ми е гласувал доверие, няма как... Трябва да бъда себе си, трябва да следвам думата морал. Г-н Божков каза, че ме вижда, че много искам и ще прати акциите по DHL", каза баскетболният треньор пред bTV.

Main Menu