Ювентус на финал за Купата

13 Юни 2020 00:08

 

Италианският футбол се завърна с минута мълчание, радост за Ювентус и разочарование за Милан.

Ювентус завърши 0:0 с Милан в полуфинална среща за Купата на Италия. Шампионите се класираха за финала благодарение на гола на чужд терен вкаран в първия мач на 13 февруари. Домакините имаха тотално предимство. Те играха повече от 75 минути с човек повече, а звездата Кристиано Роналдо изпусна дузпа в 15-ата минута. Миланистите се бранеха добре и имаха шансове да вкарат гол, който би ги класирал за решаващия мач.
„Бианконерите“ се класираха за финала на турнира за Купата на Италия след 0:0 в първия мач на Апенините след над тримесечно прекъсване заради пандемията от COVID-19.

Първата опасна атака на домакините дойде още в 69-ата секунда, когато Алекс Сандро проби отлично по фланга и върна към връхлитащия Дългас Коща, чийто удар по диагонала от десетина метра профуча покрай гредата.

В четвъртата минута Кристиано Роналдо демонстрира техника край тъчлинията и центрира опасно, но Джанлуиджи Донарума се намеси решително и боксира встрани.

Десетина минути по-късно Ювентус получи дузпа, след като Роналдо спря елегантно в пеналта една топка и тя се удари в ръката на Андреа Конти.

Първоначално арбитърът Даниеле Орсато не спря играта, но впоследствие разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка.

Кристиано Роналдо застана зад топката и я прати в страничната греда, пропускайки за втори път 11-метров наказателен удар с екипа на Юве, след като за първи път сгреши срещу Киево през януари миналата година.

Така португалецът вече има 26 неточни дузпи от общо 153 изпълнени в цялата си досегашна кариера.

Това стана факт в 16-ата минута, а в следващата Анте Ребич изрита грубо в гърдите Данило и получи директен червен картон, така че Милан остана с човек по-малко на терена.

Домакините овладяха инициативата, но заредиха пропуск след пропуск, като със сериозни такива се отчетоха Блес Матюиди и Кристиано Роналдо.

В крайна сметка полувремето приключи при нулево реми, а второто започна с шанс за Милан.

В 48-ата минута Хакан Чалханоолу бе намерен с отлично центриране и стреля отблизо с глава, но на сантиметри от целта. В 57-ата и Пауло Дибала опита сходно изпълнение, но Донарума внимаваше и спаси.

Десет минути преди края на редовните 90 той отрази с вещина и далечен удар на аржентинеца, а в добавеното време резервата Хуан Куадрадо стреля опасно, но над вратата.

Това обаче прати Юве на финал, където „бианконерите“ ще се изправят срещу победителя от сблъсъка Наполи – Интер, който е в събота вечер.

Main Menu