Барса с грешна стъпка в битката за титлата

20 Юни 2020 01:19

Севиля и Барселона завършиха 0:0 в мач от 30-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Домакините трябва повече да съжаляват за този резултат, защото имаха по-чистите положения. Каталунците така и не можаха да намерят играта си и рискуват да загубят преднината си пред Реал (Мадрид).

Мачът започна с характерния натиск на Барселона. Юлен Лопетеги добре беше позиционирал хората си и домакините също залагаха на бавно о търпеливо разиграване.

Каталунците така и не можеха да стигнат до добри ситуации с изключение на два фаул пред наказателното поле. При първия играч на домакините беше позициониран до вратаря и така беше неутрализиран хубавия удар на Меси.

След почивката за освежаване в 30-ата минута домакините станаха по-уверени и започнаха да владеят повече топката. В добавеното време на първото полувреме имаше спречкване между играчите на двата отбора, предизвикано от нервния Меси. Аржентинецът така и не беше санкциониран за поведението си.

Домакините започнаха много силно второто полувреме. Те атакуваха много бързо и директно и Тер Стеген трябваше да се намесва.

Каталунците така и не промениха нищо. Те разиграваха дълго и не създаваха никакви голови положения. Грешка на андалусийците, която можеше да доведе до гол в тяхната врата нямаше.

Играчите на Свеиля, макар и прибрани отзад, не пропускаха да правят убийствени контри. При едната Жорди Алба се намеси в решаващия момент.

В 91-ата минута Регилон можеше да донесе победата за домакините. Той така и не можа да повярва, че топката е достигнала до него пред вратата на Тер Стеген. Регилон стреля слабо и вратарят с лекота спаси.

Лионел Меси остана незабелязан през цялата среща. Антоан Гризман влезе в края, но така и не се разбра какво прави на терена.

Така Барселона има 65 точки. Но Реал (Мадрид) гостува на Реал Сосиедад в Сан Себастиан в неделя и при победа ще събере същия актив. Мадридският тим има предимство в преките двубои.

Севиля е на трето място с 52 точки, с 3 повече от Атлетико (Мадрид)./topsport.bg

 

Main Menu