Милан с нов успех в Италия

03 Ян 2021 20:54

Милан отново е на върха в Италия. "Росонерите" постигнаха очаквана победа срещу единайсеторката на Беневенто и събраха 37 точки - с една повече от градския си съперник Интер.

Домакините днес отстъпиха с 0:2, като нямаха необходимите аргументи за нещо повече срещу намиращия се в безупречна серия без поражение в Серия "А" гранд.

Устремът на "червено-черните" продължава с всичка сила, като те са вече с три поредни успеха и все още са единственият състав в страната, който не познава вкуса на поражението през настоящата кампания.

Франк Кесие откри резултата след 15 минути игра. Той бе точен от бялата точка, като стартира 2021-а година с попадение за своя тим.

След 33 минути игра Сандро Тонали направи задачата на гостите една идея по-трудна, като бе изгонен с червен картон.

До почивката Милан се прибра в половината си и изчакваше грешка на своя опонент.

Само 4 минути след паузата "росонерите" нанесоха втори, решителен удар. Този път Рафаел Леао бе точен, покачвайки предимството на състава си на 2:0.

Домакините все пак имаха шанс за изява след точно час игра, когато получиха правото да изпълнят дузпа. За разлика от съперника си обаче, Беневенто не съумя да се възползва от ситуацията, като Джанлука Капрари пропусна изстрела от 11-ия метър.

Нова промяна нямаше и така Милан стигна до заслужена победа и си върна лидерството в Италия./topsport.bg