Фетел: Съжалявам, че първият ни уикенд протече така

01 Апр 2021 11:49

Очакваният дебют на Себастиан Фетел за тима на Астън Мартин във Формула 1 не протече добре и предизвика доста коментари и анализи.

Четирикратният световен шампион се класира 18-ти в квалификацията, а после бе преместен още по-назад заради санкция, а в състезанието за Гран при на Бахрейн бе 15-ти – на цяла обиколка зад победителя Люис Хамилтън.

„Пробвахме много неща, за да разберем поведението на колата. Ясно беше, че състезанието няма да е лесно при старт от толкова задна позиция. Но това е положението, продължаваме да работим. Първо трябва да опознаем автомобила си – стъпка по стъпка и малко по малко. Очевидно е също така, че разликите са много малки. Искахме да опитаме нещо различно в състезанието. Затова решихме да направим дълга първа серия и в един момент нещата не изглеждаха толкова зле. Според мен износването на гумите бе твърде високо. Не беше добър уикенд, нито представянето – такова, каквото искаме, но научихме много неща. Ще видим колко бързо можем да ги оправим, за да съм в състояние да се съсредоточа върху карането. Ясно е, че още се адаптирам, но има определени моменти на непостоянство в поведението, които не помагат. Съжалявам, че първият ни уикенд протече така, защото знам каква подготовка бе проведена преди сезона. Иначе се чувствам чудесно в екипа. Нещата могат само да се подобряват от тук нататък", сподели германецът.

Main Menu