Пирин и Черно море не се победиха в изключителен трилър в Благоевград

27 Сеп 2021 19:36

Отборите на Пирин Благоевград и Черно море завършиха наравно 2:2 в зрелищен мач на стадион ''Христо Ботев''. Срещата от деветия кръг на efbet Лига беше изпълнена с драма, дузпи, червени картони и няколко ключови намеси на ВАР. 

В 40-ата минута при центриране в наказателното поле на Пирин след изпълнение на корнер, Зе Гомеш нанесе удар, но неточно. Играчите на Черно море обаче наобиколиха Валентин Железов в искане на дузпа за игра с ръка на Александър Дюлгеров. Съдията сам изгледа повторение на случилото се, след което посочи бялата точка. Пабло Гарсия изпълни дузпата и с безпощаден изстрел не остави шансове на Петър Петров. 

Само две минути по-късно ''моряците'' останаха с човек по-малко. Железов показа директен червен картон на Родриго Енрике. Нападателят на ''моряците'' тръгна на индивидуален пробив, но Бенгюзов му отне кълбото. Съвсем умишлено Родриго препъна играча на Пирин и съдията прецени, че извършеното нарушение е за директен червен картон.

Пирин изравни в 58-ата минута. Дяков намери Манолев в наказателното поле с дълго подаване, което матира защитата на варненци. Капитанът комбинира със Станислав Костов, който се разписа с лекота на празна врата. 

В 62-ата минута Черно море върна аванса си. Футболистите на Илиан Илиев получиха право да изпълнят пряк свободен удар вляво от вратата на Петър Петров. Пабло Гарсия реши да изненада вратаря на благоевградчани и успя. Топката премина между ръцете на Петров и се озова във вратата му. 

В 77-ата минута Пирин стигна до равенството - 2:2. Дяков центрира меко в наказателното поле, Георги Георгиев улови, но изпусна топката. Брахими овладя и промуши топката към Преслав Йорданов, който се разписа на празна врата. 

В 85-ата минута драмата продължи с пълна сила. Ферари загуби топката в невролгична зона. Последва центриране в наказателното поле. От близка дистанция Леандро Андраде не успя да преодолее Петров. Последва добавка, но отново стражът на Пирин се намеси. След това при третата добавка Мртин Дичев също не успя да отбележи. След като играта беше спряна, ВАР се намеси и сигнализира на Железов, че има игра с ръка. На повторението се видя, че Попов изби топката с ръка от голлинията. Вследствие беше отсъдена дузпа, а Попев беше изгонен с директен червен картон. Играчите и треньорите на домакините обградиха Железов. Все пак Васил Панайотов изпълни дузпата, но не успя да намери очертанията на вратата. 

След равенството Пирин остава на последната 14-а позиция с 4 точки, а Черно море е пети с актив от 13 точки.