Зрелищно равенство между Наполи и Фрозиноне

14 Апр 2024 15:47

Отборите на Наполи и Фрозиноне не се победиха в двубой от 32-ия кръг на италианската Серия ''А''. Срещата между двата тима на стадион ''Диего Армандо Марадона'' завърши при резултат 2:2.

Домакините откриха резултата в 16-ата минута. Джовани Ди Лоренцо намери Матео Политано по дясното крило на нападението на ''партенопеите'', който навлезе навътре и с левия крак прати топката в горния десен ъгъл на вратата за 1:0.

Гостите получиха правото да изпълнят дузпа в 30-ата минута след нарушение на Амир Рахмани в собственото си наказателното поле. Матиас Соуле се нае с изпълнението на дузпа и стреля в долния ляв ъгъл, но Алекс Мерет отрази.

Фрозиноне изравни в 50-ата минута. Алекс Мерет направи огромна грешка, подарявайки топката на Уалид Шедира, който с първото си докосване прати топката в опразнената врата.

Наполи съумя да си върне аванса в 64-ата минута. След разбъркване от ъглов удар топката не бе изчистена по най-добрия начин от защитник на гостите, което позволи на Хвича Кварацхелия да отправи изстрел от границата на наказателното поле, а точно преди голлинията Виктор Осимен промени траекторията на топката, за да я прати във вратата - 2:1.

Фрозиноне отново успя да изравни. Това се случи в 74-ата минута, когато Надир Дзортеа проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Уалид Шедира засече с глава за 2:2.

''Партенопеите'' останаха с човек по-малко в добавеното време на срещата. Марио Руи извърши тактическо нарушение, за което получи жълт картон, който бе втори за него и бе изгонен с червен картон.

Наполи се намира на осмото място в класирането с 49 точки, а Фрозиноне е 17-и с 27 пункта.