Отбори от Висшата лига наблюдават играчи на Лудогорец

18 Апр 2024 17:51

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разкри пред Дарик и dsport, че представители на тимове от английската Висша лига наблюдават играчи на "орлите".

- Колко футболисти имат обещание, че ще бъдат трансферирани през лятото?

- Такива неща не мога да кажа, защото това е един постоянен процес, който се променя постоянно. Мога да кажа със сигурност, че доста от нашите играчи се наблюдавани от страшно големи клубове, включително и от Висшата лига. Сами разбирате, че отбори от Англия да наблюдават играчи директно в българското пъвенство говори добре не само за Лудогорец, а за всички.

Лудогорец продава скъпо, но Лудогорец умее добре да си прави сметката. Ние знаем, че, за да вървиш напред трябва да инвестираш правилно. Ние инвестираме и в инфраструктура. Ние инвестираме и в академията. Не случайно обявихме миналата седмица за новата ни многофункционална спортна зала, която пуснахме в експлоатация. Знаете, че тя е с част от парите от трансфера на Доминик Янков. Тя вдига на по-високо ниво нашата академия.

- Как се задържат футболисти, които искат да направят по-голяма крачка, обаче са нужни на Лудогорец, за да може Лудогорец да направи крачката напред?

- Не е лесно. Това е едно от най-големите предизвикателства в нашата работа. Нашият спортно-технически отдел, начело с Георги Караманджуков, показаха, че имат добър нюх и намират нешлифовани диаманти, които са интересни на пазара. Видяхте Игор Тиаго каква кариера направи. Беше много подценяван, но нашите колеги го откриха, доведоха го тук и го развихме. Не е само той. Имаме няколко момчета в отбора, които са постоянен обект на интерес на големи отбори. Много е трудно. Устояваме на този натикс. Едно от важните неща е, че полагаме големи усилия футболистите, когато дойдат в клуба, да го приемат като свое семейство и да се отдадат на него. Когато един футболист обича клуба задачата става по-лесна.

Main Menu