Левски най-накрая победи

20 Апр 2024 22:24

Левски се наложи над Берое с минималното 1:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от 30-ия кръг в efbet Лига. В герой за „сините“ се превърна Асими Фадига, чието попадение в 76-ата минута донесе успеха на домакините. Берое пък завърши двубоя с 10 души, след като Лучано Скуадроне бе изгонен след директен червен картон в 82-рата минута.

След този успех Левски се изкачва до 4-то място във временното класиране, като „сините“ вече имат 54 точки в актива си, докато Берое ще играе в долната шестица, тъй като старозагорци са 11-ти с 33 точки.

Първото напрежение пред една от двете врати дойде в 4-ата минута при атака на “сините”. Евертон Бала центрира по земя, а там бранител на Берое не успя да изчисти добре. Топката стигна до Карлос Охене, който стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

Последваха минути, в които не се случи нищо интересно. Гостите се бяха прибрали дълбоко в своята половина и се защитаваха добре, а домакините се опитваха да организират атаки, които обаче не доведоха до нищо опасно.

В 28-ата минута дойде и най-чистата ситуация в срещата. Тогава Патрик Мислович беше натиснат от Карлос Лагара и халфът не Левски изгуби топката. Вини Трибуле я отне в наказателното поле, с две докосвания си я нагласи и стреля опасно по диагонала, но топката излезе в аут.

Няколко секунди по-късно домакините отговориха с атака, след която Евертон Бала се озова сам срещу вратаря и шутира от малък ъгъл, но за негово нещастие кълбото се отклони в гредата. След това то стигна до Джавад Ел Джемили, който стреля, а топката се отклони от ръката на Франко Рамос. Бранителят обаче я бе прибрал до тялото си и до дузпа не се стигна, въпреки претенциите на Левски.

До края на полувремето гол така и не падна. В 43-ата минута Рикардиньо бе изведен по прекрасен начин, но бразилецът не успя да си овладее добре топката и Артур Мота улови. Така двата тима се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

Веднага след поновяването на играта за второто полувреме Левски опита натиск. В 47-ата минута Патрик-Габриел Галчев отправи балонно центриране, Рикардиньо беше много добре позициониран в наказателното поле на Берое, успя да засече топката, но тя мина покрай вратата на Мота - в аут.

Левски продължи с настъпателните действия. В 59-ата минута Марин Петков преодоля Жорди Говеа, стреля по диагонал от дистанция, но вратарят Артур Мота реагира прекрасно и изби топката. В последствие тя стигна до Джавад Ел Джемили, който също от дистанция стреля, но неточно - в аут.

В 68-ата минута след балонно центриране в наказателното поле на Левски Саломони свали с глава в пеналта, топката се отби в ръката на Цунами, но тя бе прибрана плътно до тялото. От Берое имаха претенции за дузпа, но такава не последва.

Левски успя да открие резултата в 76-ата минута след образова контаатака отляво по нападението. Топката стигна до Асими Фадига на дъгата на наказателното поле, футболистът, който навърши 27 години вчера, стреля мощно, за да реализира за 1:0.

В 81-ата минута гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко. ВАР преразгледа ситуация, а след това и главният съдия Волен Чинков беше привикан, за да отсъди червен картон. Лучано Скуадроне беше изгонен за нарушение в центъра на терена, след балонно центриране към Асен Чандъров. При повторението се видя удар на Скуадроне в лицето на Чандъров.

Main Menu