Време е за полуфиналите в Лигата на конференциите

02 Май 2024 07:56

Тази вечер ще се изиграят първите мачове от полуфиналите от Лигата на конференциите. Срещите започват в 22:00 часа. Астън Вила посреща Олимпиакос, а Фиорентина е домакин на Брюж.

Бирмингамци са големият фаворит в турнира. Те са водени от специалиста в евротурнирите Унай Емери, който има три трофея в Лига Европа със Севиля и два финала с Виляреал и Арсенал. Наставникът вдигна Вила на друго ниво и тимът се бори с най-добрите в Англия, като е напът да си спечели място в Шампионската лига за следващия сезон. На другата резервна скамейка също е испанец - Хосе Луис Мендилибар. Той успя да спечели Лига Европа миналия сезон със Севиля. Хосе Луис Мендилибар пое гръцкия гранд през февруари, като е третият наставник на тима през тази кампания. Мотивацията на Олимпиакос ще е голяма, тъй като финалът в турнира ще се проведе в Атина.

''Виолетовите'' имаха нужда от продължения, за да преодолеят Виктория Пилзен на четвъртфиналите. Те са в серия от 11 поредни мача в евротурнирите без загуба. Под ръководството на Ники Хайен Брюж няма загуба в последните си осем мача, като спечели седем от тях.