Сасуоло взе скъпоценна победа срещу шампиона Интер

04 Май 2024 23:54

Сасуоло увеличи шансовете си за оставане в Серия А, след като изненадващо победи шампиона Интер с 1:0 като домакин. Единственият гол в срещата бе дело на Арманд Лауриенте, който отбеляза през първата част. Така Сасуоло постигна неочакван дубъл срещу "нерадзурите", след като в първия мач победи с 2:1.

"Неровердите" са 19-ти с 29 точки и се изравниха с 18-ия Удинезе, но все пак остават на две точки от 17-ия Емполи, който е и с мач по-малко.

Мачът започна при спокойно темпо, като първият удар дойде в 15-ата минута, когато изстрел на Кристиан Торствед беше блокиран за корнер. Малко след това Лука Липани опита шут от границата на наказателното поле, но Емил Аудеро се справи с него. Лаутаро отговори със своя удар, който обаче мина встрани от вратата. В 20-ата минута Джош Дойг се пребори с Дъмфрис за топката край аутлинията и пусна пас към Лауриенте, който се разписа с хубав шут в близкия ъгъл на вратата.

В 26-ата минута Дъмфрис се опита да се реваншира, но неговият шут мина покрай вратата. Последваха удари на Лаутаро и Санчес, но те не успяха да преодолеят Андреа Консили. В 35-ата минута аржентинецът направи още един пропуск. Пет минути по-късно Дъмфрис направи още един неуспешен опит да изравни. В добавеното време преди почивката Лаутаро се разписа, но след проверка с ВАР попадението беше отменено поради засада на нападателя.

През втората част играта продължи да се води на ниско темпо без много положения пред двете врати.

В 82-ата минута Марко Арнаутович бе намерен в наказателното поле, но в последния момент неговият изстрел бе блокиран от бранител на домакините.

За Сасуоло предстои гостуване на Дженоа, докато Интер ще срещне Фрозиноне.