Карло Анчелоти: Предстои най-важният мач за сезона

05 Май 2024 08:27
Карло Анчелоти: Предстои най-важният мач за сезона Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид успя да спечели рекордната 36-а шампионска титла в испанската Ла Лига, като четири кръга преди края разликата в точките е непреодолима за втория Жирона, както и за третия Барселона. 

Това стана факт след успеха на ''лос бланкос'' над Кадис с 3:0, последват от обрат от 1:2 до 4:2 за Жирона над Барселона. Резултатът от каталунското дерби успя да короняса столичани.

"Очевидно е сдържана радост, защото най-важният мач за сезона също е много близо. И макар че ни чака Байерн, трябва да сме щастливи“, каза Анчелоти.

"Това е заслужена титла във всяко отношение и имахме фантастична подкрепа от феновете. Бихме искали да празнуваме с всички фенове, но те разбират, защото в сряда ние имаме много важно предизвикателство. Искаме да се подготвим добре, за да зарадваме феновете и ще отпразнуваме титлата заедно в събота. Сега е важно да празнуваме сдържано, защото целта в сряда е много важна", заяви Анчелоти.

За Реал Мадрид предстои полуфинален мач-реванш от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, който ще се изиграе на ''Бернабеу'' в сряда от 22:00 часа. Първата среща между двата тима в Мюнхен завърши при резултат 2:2.