Милан и Дженоа не излъчиха победител в зрелищен мач

05 Май 2024 22:11

Милан и Дженоа направиха страхотен голов трилър, като завършиха при резултат 3:3 на „Сан Сиро“ в мач от 35-ия кръг в италианската Серия А. Матео Ретеги даде аванс на Дженоа рано в двубоя, а до края на първото полувреме Александро Флоренци вкара изравнителния гол за Милан. Калеб Екубан даде отново аванс на Дженоа на старта на втората част, но Матео Габиа изравни за „росонерите“. Оливие Жиру осъществи пълния обрат, но автогол на Малик Тиау донесе точката за гостите.

Милан остава втори в Серия А с актив от 71 точки, докато Дженоа е на комфортната 12-та позиция с 43 точки три кръга преди края на редовния сезон в италианския елит.

Още в 4-ата минута Фикайо Томори препъна в наказателното си поле Алесандро Воляко и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Матео Ретеги, който прати Марко Спортиело в другия ъгъл - 0:1 за Дженоа. Домакините опитаха да отговорят бързо и осем минути по-късно Кристиан Пулишич бе близо до изравняването му, но ударът му нацели страничната греда на Хосеп Мартинес. Последваха и удари на Тео Ернандес и Исмаел Бенасер, които не намериха целта. Тижани Райндерс в 24-тата минута също пробва късмета си с далечен изстрел, минал встрани от вратата на Дженоа. Пет минути по-късно на свой ред Мортен Френдруп от гостите опита шут от дистанция, но също не уцели.

В края на полувремето Милан понатисна съперника си. В 39-ата минута Пулишич стреля опасно отдалеч, но Хосеп Мартинес успя да избие в ъглов удар. От последвалия корнер пък последва изстрел отблизо на Тео Ернандес с глава, но стражът на Дженоа отново се намеси. В крайна сметка по-добрата игра на "росонерите" доведе до изравнителен гол в самия край на първата част. Самуел Чуквуезе навлезе опасно в наказателното поле на гостите и центрира, а включилият се Алесандро Флоренци с глава възстанови равенството - 1:1, като това бе и първият му гол за сезона.

Калеб Екубан даде нова преднина на гостите в 48-ата минута, когато също стигна до центриране и стреля с глава покрай вратаря на Милан. "Росонерите" отговориха светкавично, като четири минути след това Самуел Чуквуезе се разписа. Попадението му обаче бе отменено заради засада.

Все пак в 72-ата минута домакините отново възстановиха паритета, като този път точен бе Матео Габия. Само три минути след това Оливие Жиру осъществи пълния обрат. ВАР преразгледа голът му за евентуална засада, но в крайна сметка съдията Алесандро Пронтера посочи центъра и голът беше зачетен.

Автогол донесе точката за Дженоа. В 87-ата минута Малик Тиау прати топката в собствената си врата.