Нулево реми между Славия и Арда

06 Май 2024 19:59

Славия и Арда завършиха при нулево равенство на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от 32-рия кръг в efbet Лига, който се игра на изключително ниско темпо, като не предложи запомнящи се футболни моменти. „Белите“ бяха по-активният отбор през целия двубой, като воденият от Златомир Загорчич тим е този, който може повече да съжалява.

Славия остава на 10-то място с 37 точки в актива си, докато Арда е девети с 41 точки.

Срещата започна в бавно темпо, като първата сериозна опасност се откри пред домакините в 15-ата минута. Емил Стоев имаше възможност да засече топката в мрежата от непосредствена близост, но опитният халф не сполучи да намери мрежата. В 20-ата минута гостите от Кърджали искаха дузпа, след като Виктор Генев задържа нигериеца Чинонсо пред вратарското поле. Реферът Стоян Арсов обаче не посочи бялата точка, а не последва и сигнал от ВАР съдията Кристиян Колев.

След половин час игра Славия отново създаде голова ситуация. Опорният халф на "белите" Исак Соле се пребори за топката в средата на терена, след което направи отличен слалом покрай трима от Арда. Последва пас към Мартин Сораков, който също финтира бранител и се озова фронтално срещу вратата на Анатолий Господинов, но ударът на 20-годишният нападател беше неточен. Гостите отвърнаха скоро след това със слаб удар на национала Станислав Иванов от сравнително добра позиция.

Три минути след подновяването на играта Анатоли Господинов беше пресиран от Мартин Сораков и нападателят на Славия открадна топката и сви вляво. Последва удар към опразнената врата на Арда, но стражът на гостите се хвърли и сам поправи голямата си грешка. В 51-ата Мартин Сораков беше изведен вдясно и напредна мощно. Нападателят отправи силен диагонален изстрел, но Господинов боксира в ъглов удар.

Златомир Загорчич извади след час игра Галин Иванов със смяна по време на мача с Арда. Това не се хареса на опитния футболист, като той показа реакция спрямо сръбския наставник с български паспорт. Заги въобще не се трогна от поведението му и опита да потърси отговор от своя футболист по буен начин.

За щастие, край скамейката на "белите" се намеси лекаря и администратора на отбора, след което напрежението се потуши.

В 73-ата минута Кристиян Стоянов сбърка при изчистването на топката и тя се озова в резервата Борис Тютюков. Играчът на Арда отправи плътен шут с десния крак, но Светослав Вуцов го парира. Осем преди края Роберто Райчев даде дълъг пас от корнер към Денислав Александров. Юношата на Лудогорец си спря топката и нанесе удар, който не беше опасен за Анатоли Господинов.

Три преди края Роберто Райчев овладя центрирана топка в наказателното поле на Арда. Младият нападател финтира бранител на гостите и стреля с левия крак по диагонала, но в аут.