Терзич: Това е много горд момент за нас

08 Май 2024 08:28
Терзич: Това е много горд момент за нас Снимка: БГНЕС

Треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич не скри гордостта си от своя отбор за достигането до финала в Шампионската лига. Вестфалци спечелиха с 1:0 реванша с Пари Сен Жермен и така достигнаха до битката за трофея на "Уембли".

"Преди първия мач с ПСВ Айндховен за пръв път си говорихме колко кратък е пътят до Лондон. Тогава много хора бяха объркани от тези думи. Миналия сезон загубихме титлата в Бундеслигата в последния ден и съм щастлив, че сега можем да реваншираме пред феновете ни. Израствахме с всеки мач и в един момент осъзнахме, че можем да се превърнем в голямата изненада в турнира. Сега съм много щастлив, че сме на финал", започна Терзич.

"Ако трябва да избера една дума, бих казал гордост. Това е много горд момент за нас. Гордея се с този отбор, с моя екип и с всички, свързани с клуба. Но мечтата още не е свършила! Страдахме доста, но показахме добра игра срещу отбор, който е толкова мощен в атака; толкова бърз, толкова подвижен. Запазихме две "сухи" мрежи и спечелихме и двата мача на 1/2-финала. Това е невероятно постижение", допълни специалистът.