Славия се разправи с десет от ЦСКА 1948

10 Май 2024 18:45

Отборът на Славия надви ЦСКА 1948 с 2:0 като гост в двубой от 33-ия кръг на efbet Лига. Двата тима се намират в групата, определяща отбора, който ще участва в бараж за Лигата на конференциите.

''Белите'' събраха актив от 40 точки на десетото място, а ''червените'' са осми с 45 пункта.

Гостите получиха дузпа в 20-ата минута. Теодор Иванов събори Владимир Николов и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Тони Тасев, който не изпълни добре и Петър Маринов спаси.

В 36-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Виктор Генев игра с ръка при опит да си поеме топката, но съдията не отсъди дузпа в полза на ЦСКА 1948, като не получи и сигнал от ВАР арбитъра Християна Гутева. Веднага тръгна атака за Славия, а топката стигна до вратаря Маринов, който, обаче, затрудни с подаването си Росен Божинов. Младият централен бранител не се ориентира добре в ситуацията и позволи на Владимир Николов да му я отнеме, след което го дръпна за фланелката и го фаулира. Съдията Георги Иванов пък веднага му вдигна директен червен картон и така домакините останаха с десет души на терена. След това Иван Минчев шутира се зае с изпълнението на нарушението и стреля отлично, но Маринов изби.

В 42-ата минута Славия логично поведе в резултата с оглед случващото се на терена. Венцислав Керчев центрира от левия фланг, а Денислав Александров засече топката и прати удара си безкомпромисно точно под напречната греда на Маринов.

В 65-ата минута "белите" стигнаха до втори гол. Ертан Томбак центрира отдясно. Тони Тасев засече, но Маринов демонстрира отличен рефлекс и изби. Топката обаче се завърна в офанзивния футболист на Славия, който от малък ъгъл прати кълбото между краката на стража.

В следващия кръг ЦСКА 1948 гостува на Арда, а Славия приема Ботев (Пловдив).