Кралев: Тазгодишното издание на Sofia Open 2019 ще е върхът на турнира – най-оспорваният, с най-много звезди

23 Ян 2019 10:35

Надявам се тази година Sofia Open 2019 да бъде посочен за най-добрия тенис турнир в света. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред NOVA телевизия. Той подчерта, че най-голямото спортно събитие в България за тази година е не просто огромна реклама за страната ни, но и е предпоставка децата да се запалят по спорта, когато имат възможност да гледат на-големите звезди на тениса.

Можете спокойно да си заведете децата в "Арена Армеец" за турнира, увери Кралев, като подчерта, че условията и средата са напълно подходящи и за малчуганите.

„Организацията е на световно ниво, залата е перфектна. Като видим какви са звездите – няма как да има по-добра селекция. Много се гордеем с този турнир. Тазгодишното издание ще е върхът на турнира – най-оспорваният турнир, с най-много звезди”, коментира Кралев.

Само част от звездите, до които ще имат възможност да се докоснат българските фенове, са гръцката звезда Стефанос Циципас, който победи на Australian Open с 3:1 сета Роджър Федерер и излиза на полуфинал срещу Рафаел Надал, шампионът в София от 2016 година Роберто Баутиста-Агут, прогресиращите руснаци Данаил Медведев и Карен Хачанов, атрактивният французин Гаел Монфис.

Министър Кралев коментира и съвместната ни кандидатура със Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г. Имаме летища, пътища, прекрасни хотели. Готвим да правим нов стадион за 30 000 души, по-добре да е за 40 000. Освен това може да се обнови и стадион "Васил Левски". Така Кралев изброи даденостите, които са нужни за кандидатурата.

Main Menu