Вердаско сложи край на приказката на Лазаров, София оупън остана без българи

06 Фев 2019 15:36

Бившият номер 7 в световната ранглиста Фернандо Вердаско (Испания) сложи край на победната серия на българина Александър Лазаров и се класира за втория кръг на турнира по тенис в София. Шестият в схемата левичар Вердаско пласира 7 аса и победи квалификанта Лазаров с 6:2, 6:1 за 51 минути.

Опитният 35-годишен мадридчанин, който има 15 титли от Тура на АТП (7 на сингъл и 8 на двойки) взе аванс от 3:0 гейма след само 7 минути на корта срещу видимо притеснения Лазаров. Постепенно шампионът на България на открито се поуспокои и успя да спечели следващите си две подавания, като в седмия гейм дори достигна до една възможност да си върне пробива. Вердаско, обаче, удържа подаването си и веднага след това направи нов брейк, с което взе първия сет.

Във втората част испанецът, 26-и в света в момента, отново поведе с 3:0 и до края нямаше проблеми.21-годишният Лазаров напуска турнира с 12 точки за ранглистата на АТП и с 5285 евро след двете си победи в квалификациите. Вердаско пък ще срещне във втория кръг миналогодишния вицешампион Мариус Копил (Румъния)./sportal.bg

Main Menu