Григор Димитров би Вердаско в трудна битка в Барселона

24 Апр 2019 21:45

Григор Димитров победи трудно испанецът Фернандо Вердаско в първия си мач от тенис турнира в Барселона. Българинът спечели с 6:2, 6:7(4), 6:3 и в третия кръг ще срещне срещу №81 в ранглистата Николас Джари. Миналият през квалификациите чилиец изненадващо отстрани Александър Зверев.

Срещу Вердаско Григор не бе перфектен и имаше някои моменти, в които се пропука и не бе пределно концентриран, но основно се държеше по прекрасен начин на корта и демонстрира всички качества на успешните играчи на клей. Търпение, страхотни блок ретури от бекхенд, постепенно изградени атаки и солиден сервис позволиха на Димитров да надделее и да разколебае Вердаско. Невероятната му защита от основната линия в първия сет пък тотално изчерпа опциите на испанеца за противодействие, като в третия сет логиката възтържествува, след като във втория Григор изпусна момента да вземе предимство.

Ако победи и Жари, Григор ще защити 90-те си точки от миналата година, когато отпадна на четвъртфиналите от Пабло Кареньо-Буста.

Main Menu