Коджабашев и Александров спряха на четвъртфинал в 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

16 Авг 2019 18:53

Единствените български представители, останали в основната схема на турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, приключиха участието си във фазата на четвъртфиналите.

Денислав Коджабашев и Теодор Александров отстъпиха с 0:3 гейма (5:11, 7:11, 1:11) на бившите номер 1 в света, южнокорейците Чън и Лий. „Опитахме да играем с максимален риск и да не правим грешки при посрещане. Не се получи, но винаги е удоволствие да играеш с такива противници от подобна класа. Според мен те ще спечелят турнира”, сподели Коджабашев, който игра с болки във врата, попречили му в третия гейм да бъде в оптимална кондиция.

„Във втория гейм поведохме с 3:0. Усетихме голямата подкрепа на публиката, но опонентите ни направиха серия от 8 точки. След като взеха втория гейм беше много трудно да направим нещо повече в срещата”, допълни Александров.

Треньорът на националния ни отбор, Асен Асенов, изрази задоволство от представянето на всички родни таланти, взели участие в турнира в Панагюрище.

„Доволен съм от начина, по който се изявиха. Добра победа за Стефан Тодоров над Ерик Глод. Коджабашев и Александров също играха много добре, а Мария Йовкова и Полина Трифонова показаха голямо израстване. Вижда се, че имаме потенциал и трябва просто да продължим да работим, за да се получават нещата все по-добре”, обобщи Асенов.

Състезанието от Световния тур в тениса на маса навлиза в решителната си фаза. До края на днешния ден ще станат ясни финалистите при мъжките, женските и смесените двойки, а на сингъл ще бъдат определени най-добрите 8.

 

Main Menu