Григор Димитров е на 1/4-финал на US Open срещу Роджър Федерер

01 Сеп 2019 22:37

Григор Димитров победи Алекс де Минор със 7-5, 6-3, 6-4 и ще играе на 1/4-финал на US Open с Роджър Федерер във вторник. Българинът игра блестящо в защита и обезкуражи напълно по-младия си противник. В същото време той избираше подходящия момент за атака и направи повече уинъри.

Вероятната раздяла с Радек Щепанек дава резултат, защото такава игра хасковлията не е демонстрирал в последната година.

. За място на 1/2-финалите Григор ще спори със самия Роджър Федерер, който по-рано днес прегази с 6:2, 6:2, 6:0 белгиеца Давид Гофен.

Григор взе на 30 откриващото си подаване в двубоя, след което се опита да окаже натиск върху младия си противник още в първия сервис-гейм на австралиеца и стигна на два пъти до 40:40, но не и до брейкпойнт. Второто подаване на първата ни ракета не мина толкова гладко, като дори на хасковлията му се наложи да отразява точка за пробив, но той се справи и не допусна ранно изоставане - 2:1.

Австралиецът започна да печели твърде лесно подаванията си, но и Димитров бе стабилен на свой начален удар и при 5:4 за най-силния ни тенисист Де Минор трябваше да сервира за оставане в сета. Австралиецът бързо изравни за 5:5, но Димитров отговори със силен сервис-гейм за 6:5, като първата точка в него се превърна в шедьовър и беше спечелена от българина, който “матира” противника си с блестяща къса топка. Сервирайки при 5:6, Де Минор поведе с 30:0, но след това Димитров се закачи в гейма и намери начин да излъже по-неопитния си съперник. При 30:40 Григор имаше първа точка за пробив в мача, а тя бе и с цената на сетбол. Григор дочака грешка на Де Минор и със 7:5 се пребори за първата част.

В четвъртия гейм на втория сет Димитров издебна момента и направи пробив, като бе улеснен и от грешките на съперника си, който първо сбърка наглед лесно воле на мрежата при 30:30, а в разиграването при 30:40 изкара топката в аут. Григор използва момента и с бърз гейм на нула затвърди брейка, повеждайки с 4:1. Шестият гейм мина през два дюса, но все пак Де Минор взе подаването си за 2:4. След това пък Димитров бе в сложна ситуация при 0:30 на свой сервис, но българинът взе следващите четири точки, като при 40:30 затрудни максимално шансове на излезлия на мрежата австралиец с великолепен минаващ удар и резултатът стана 5:2.

При 5:3 Димитров сервираше за сета и бе безкомпромисен. При третата точка в гейма той се подхлъзна и падна, но изглеждаше, че няма нищо сериозно. Веднага след това той заби ас за 0:15, а после реализира първия сетбол и направи нова крачка към мач с Роджър Федерер на 1/4-финалите.

Main Menu