Мико се държа достойно, но загуби от Нори на старта на ATP Cup

03 Ян 2020 12:29

Втората ракета на България пловдивчанинът Димитър Кузманов дебютира на новия отборен турнир ATP Cup със силен мач срещу 53-ия в света британец Камерън Нори. Въпреки разликата от 370 места в ранглистата Кузманов успя да вземе сет на британеца, който в момента е 53-ти в света и се държа достойно в двубоя. 

Нори направи ранен пробив и взе подаването си и поведе с 2:0. Кузманов не допусна нов пробив, но след това 53-ия в света отново проби и поведе с 4:1. Британецът поведе в сетовете след 6:2.

Страхотно започна втория сет на Мико, който проби рано и поведе с 2:0. Това беше достатъчно на пловдивчанина да затвори сета в своя полза с 6:3 и да изравни резултата и вкара двубоя в решителен трети сет.

В третия сет Нори проби първи и поведе с 2:0. Кузманов върна пробива, а след това взе медицинско прекъсване. Британецът обаче веднага проби, затвърди пробива и поведе с 4:1. Последва нов пробив за 5:1, но Кузманов не се предаде въпреки, че изпитваше болка и на два пъти поиска медицински таймаут и върна единия пробив - 5:2. Нори успя да пробие в следващия гейм и след 6:2 затвори мача в своя полза с 2:1 сета.

Така Великобритания поведе с 1:0 на България. По-късно е вторият мач за деня между първите ракети и капитани Григор Димитров и Даниел Еванс.

Main Menu