Стартът на Аустрелиън Оупън ще се отложи с 1-2 седмици

25 Ное 2020 15:59

Началото на първия за 2021 турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън най-вероятно ще бъде отложено, но само с една или две седмици, разкри министърът на спорта и туризма на щата Виктория Мартин Пакюла.

Надали Аустрелиън Оупън ще започне по програма на 18 януари.

Миналата седмица се появиха информации, че Откритото първенство на Австралия може да се проведе през февруари или дори март заради пандемията от COVID-19, но според Пакюла отлагането на турнира, който по програма трябва да се проведе между 18 и 31 януари, ще е по-малко. “На масата има няколко потенциални дати. Според мен най-вероятно е турнирът да бъде отложен с една или две седмици. Това обаче не е единствената опция. Както знаете, Ролан Гарос бе отложен с много месеци, а Уимбълдън отменен. Все пак мисля, че е много по-вероятно отлагането да е малко, а не голямо”, коментира Пакюла.

Здравните власти в австралийския щат Виктория, където се намира Мелбърн, се справят добре с ограничението на коронавируса, като през последните 25 дни там няма новорегистриран случай на заразен. Организаторите на Аустрелиън Оупън планират тенисистите и техните щабове да пристигнат в Мелбърн още в средата на декември, за да могат да изкарат задължителната двуседмична карантина, преди да участват в един или два подготвителни турнири в града, след което да започнат участието си на Откритото първенство на Австралия.

Премиерът на Виктория Дан Андрюс предупреди, че тенисистите и техния антураж няма как да избегнат двуседмичната карантина при идване в Австралия. “Останалата част от света гори, така че има карантина за всеки, който пристига в нашия град и щат, това няма как да се избегне. Мисля, че тайминг на провеждане на турнира ще е близък до оригиналния, но тези детайли се доуточняват. Колкото и да е важен един тенис турнир, няма да застрашим нашия коронавирус статус и ще прилагаме само и единствено най-високите стандарти”, каза Андрюс. /БГНЕС

Main Menu