България кандидатства с Варна и Русе за олимпийската квалификация

29 Ян 2019 11:54

Международната федерация по волейбол е приела българската офертата за домакинство на олимпийската квалификация при мъжете, това съобщи днес в зала „Сиконко“ президентът на Българска федерация по волейбол Данчо Лазаров.

 

Крайният срок за заявки, тъй като това е търг, е 31 януари, като дотогава нищо не може да се каже със сигурност, защото все пак може да има елемент на изненада. Г-н Лазаров заяви, че бразилците официално са отказали домакинство, но все пак трябва да се изчака 31 януари.

Родната федерация е предложила два града за домакинството – Варна и Русе, като кой от тях ще бъде избран ще стане ясно на по-късен етап когато ще бъде направена преценка.

Относно работата на новия селекционер на националите Силвано Пранди, шефът на БФВ заяви, че по негово лично желание договорът му е до края на втората олимпийска квалификация.

„Много се надявам Силвано Пранди да обедини тима ни. Всички волейболисти, които по някаква причина не са играли за националния отбор да бъдат в състава.“, заяви още Данчо Лазаров.

Според президентът на БФВ шансове да се върне Матей Казийски в отбора има, но в никакъв случай не иска да провокира каквото и да било. „Матей е умно момче, надявам се да вземе правилното решение“, допълни още Данчо Лазаров.

 

Main Menu