Любо Ганев с първи важен ход начело на федерацията: Върна Георги Братоев в националния и обяви, че Матей може да се върне лятото

27 Дек 2019 21:46

Ден, след като беше обявено, че Георги Братоев няма да играе за националния отбор, стана ясно, че разпределителят все пак ще помогне на тима в предстоящата олимпийска квалификация. В основата за това Георги Братоев да промени решението си и да се присъедини към националния тим е кандидатът за председател на родната волейболна федерация – Любо Ганев. Валентин Братоев също е бил готов да се завърне, но здравословни причини го оставиха извън състава. Ганев сподели, че е направил опит в редиците на отбора за квалификацията да бъде и Матей Казийски, но се е оказало невъзможно.

"Аз си писах с Матей по "Вайбър". За съжаление още на 5 декември списъкът със състезателите, които могат да участват, е даден. Бях готов да пиша на CEV, FIVB, но няма как да стане. Дори и Матей да изяви желание – няма как да играе на тази квалификация. Аз съм сигурен, че ако отбора се класира за Олимпиадата, неговото решение ще бъде променено", каза легендата пред bTV.

Main Menu