Три варианта за завръшване на волейболното първенство

21 Мар 2020 12:30
Три са възможностите за слагане на край на сезон 2019/2020 във волейболните първенства в България, след обявеното извънредно положение поради пандемияята от коронавирус. Това обяви новоизбраният президент на Българска федерация по волейбол Любо Ганев, който ще изслуша мненията на членовете на Управителния съвет по казуса. Ганев свиква следващата седмица УС на федерацията, на който ще бъде решаван именно този проблем.
 
Любо Ганев свиква конферентен УС
1. При първия вариант ще бъде обявена нулева година без победители в шампионатите.
2. Втората опция е временното класиране от изиграните срещи до този момент да се узакони като крайно.
3. Третата възможност е сезонът да се доиграе, когато пандемията отмине.
Според мнения на треньори и специалисти първият вариант е най-неприемлив за клубовете и най-вероятно ще отпадне като опция.
В момента водач в Суперлигата при мъжете е тимът на Нефтохимик 2010 (Бургас), който е и настоящия шампион на България. При избор на втория вариант, бургазлии ще триумфират със златото и ще защитят титлата си от сезон 2018/2019. Носителят на Суперкупата и Купата на България Хебър (Пазарджик) обаче преследва титлата в Суперлигата, като от клуба най-вероятно ще желаят третия вариант.
Всичко обаче зависи от решението на УС на федерацията.
 
 
При жените Марица (Пловдив) е едноличен лидер на върха без конкуренция, като ще запише поредна титла, независимо от избирането на втори или трети вариант.

Main Menu