Марица вдигна двете купи в Общината (СНИМКИ)

24 Апр 2024 13:04
Марица вдигна двете купи в Общината (СНИМКИ) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Кметът на Пловдив Костадин Димитров прие в сградата на Община Пловдив волейболните шампионки от Марица (Пловдив), които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България, маричанки носеха и Купата на България, която беше спечелена за 9-ти път и тимът направи златен дубъл. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, вицепрезидентът на клуба Светослав Славов и мениджърът на клуба Борис Халанчев, волейболистките и треньорският щаб.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че с развитието си Марица дава пример не само на волейболните клубове, но и на другите спортове.

„Когато има помощ от бизнеса и от общината в съчетание с подкрепата на феновете, тогава вие получавате тази голяма енергия и сила. Благодарим ви от името на пловдивската общественост женският волейбол да бъде на най-високото ниво. Знам как се гради един отбор, как се изграждате като личности и като шампиони“, обърна се към състезателките Димитров и им благодари за усилията, които правят за Пловдив и за страната.

„Марица е пример не само за волейбола, но и за другите спортове. Аз лично съм взимал идеи от вас как да се развива един клуб. В Пловдив има много спортни бази, така че инфраструктурата трябва да подпомага развитието на всички спортове“, каза още градоначалникът.

Атанас Узунов пък използва възможността, за да покани шампионките на следващата редовна сесия на Общинския съвет, която е насрочена за четвъртък.

„През общинския съвет минава бюджета на града, а той включва и спорта. Колегите от общинския съвет имат желанието да се запознаят с вас. Аз съм голям фен на мъжкия и женския волейбол. Гледам ваши мачове. Имам лека болка за тази година, но ще ви я кажа утре“, заяви Узунов.

Заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов също поздрави „жълто-сините“ за рекордната десета поредна титла и изрази увереност, че Марица ще спечели още много титли и купи.

„Знам колко усилия са необходими, десет поредни пъти да успееш е голям успех. През годините се смениха доста поколения, но вие показвате, че можете. Има приемственост, което е много добре. Това няма да е последната титла, ще има още много трофеи и ви пожелавам да спечелите всички турнири“, каза на волейболистките Бухалов.

Светослав Славов: Изказваме нашата благодарност за вашата помощ, която е и към националния отбор на България. В отбора на Марица играят всички български волейболни националки в различни възрасти и така Община Пловдив помага за развитието на женския волейбол в България.

Добрина Христоскова: „От името на отбора искаме да благодарим за подкрепата. Надявам се да продължаваме да носим титли и купи и радост на всички хора, които са зад нас.

Main Menu