Протестиращи нахлуха в държавната телевизия на Сърбия

17 Мар 2019 08:57

 

Протестиращи срещу режима на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в държавната телевизия РТС в Белград в събота вечер. Това стана след като част от демонстрантите пробиха полицейския кордон. Пристигналите веднага спецчасти успяха да спрат протестиращите да не се качат по етажите на сградата.

Целта на протестиращите е била да стигнат до телевизионните студиа и да направят изявление в ефир. Начело на групата е бил лидерът на "Двери" Бошко Обрадович. "Никой от служителите на РТС няма да пострада, защото повечето от тях мислят като нас. Влязохме тук, за да върнем телевизията на народа и ще я освободим", казва Обрадович.

Останалите пред сградата на телевизията протестиращи, хвърляха яйца по нея. Час след нахлуването в сградата на телевизията пристигна и на жандармерия и изведе част от протестиращите.

От Министерство на културата и информацията излязоха с декларация и заявиха, че нападението на демонстранти срещу сградата на РТС „преминава деликатната линия, която дели обществото от анархията и беззаконието“. „Призоваваме групата, влязла в сградата, да се изтегли, а останалите, които ги подкрепят, да се въздържат от подобни действия“, се казва в декларацията на министерството.

По повод нахълтването на протестиращи в сградата на телевизията в Белград се очаква днес президентът на западната ни съседка Александър Вучич да направи изявление пред нацията.

Main Menu