Балканска държава обяви, че всички заразени с коронавирус вече са излекувани

25 Май 2020 16:23

Правителството на Черна гора съобщи, че всички пациенти, заболели от COVID-19 в страната, вече са оздравели, предаде пресслужбата на черногорското правителство.

"В нашата страна вече няма заразени с вируса COVID-19. Черна гора до 17 март, когато беше потвърден първият случай на заразяване, бе последната европейска страна без вируса", се посочва в съобщението.

Според данни на Института за обществено здраве на Черна гора от началото на пандемията в страната са се разболели 324 души, като 9 от тях са починали. По-рано през този месец черногорският премиер Душко Маркович описа Черна гора като туристическа дестинация, в която скоро коронавирусната пандемия няма да бъде заплаха.

 

Правителството в Подгорица обяви, че очаква туристическият сезон да започне на 1 юли. Експерти са направили предложения как да бъдат приложени правилата за дистанция на плажовете и в хотелите. Властите в Черна гора рекламират държавата като дестинация, която ще бъде „свободна от коронавирус” през лятото. Подгорица иска да привлече повече туристи, за да спаси летния сезон.

Main Menu