Възраждане: Северна Македония не е готова за ЕС

21 Юни 2023 11:54

От парламентарната група на "Възраждане" призоваха за единение по важни национални въпроси като темата за Република Северна Македония. В декларация от трибуната на Народното събрание, Костадин Костадинов напомни декларацията на Бундестага от края на миналата седмица, който прие документ в подкрепа членството на РСМ в ЕС, но и добавящ, че България не бива да поставя нови условия към Скопие.

Според него всички партии у нас са знаели какво се подготвя, но не са направили нищо по въпроса. "Възраждане" обаче говорили с четвъртата по големина сила в немския парламент - "Алтернатива за Германия" и ги убедили да не подкрепят документа. Те заявили че РСМ не е готова да влезе в Европейския съюз, не е реформирана и не защитава основни политически ценности. Останалите политически сили, обаче казали обратното. Според Костадинов това било нормално - преди две седмици и половина там имало посещение на голяма македонска делегация. На този парламентарен десант България не отговори по никакъв начин, посочи Костадинов.
"Извън България нямаме политически различия. Всеки от нас е възприеман като представител на България, нека всеки прави необходимото според силите и възможностите да пропагандира българската гледна точка", призова лидерът на "Възраждане".

Main Menu