Осъдиха овчар, избил цяло американско семейство

27 Мар 2019 17:39

Грузински овчар, избил американско семейство, беше осъден на доживотен затвор, предаде „Интефакс“, позовавайки се на решението на съда в град Гори.

19-годишният Малхаз Кобаури ще лежи до живот в затвора заради тройно убийство, което шокира бившата съветска република. Младият грузинец изнасили и уби 43-годишната Лаура Смит, застреля нейния съпруг Райън Смит (на 44 години) и 4-годишния им син. Семейство Смит – с американски корени, но и с грузинско гражданство – е живяло в град Марнеули в Грузия от шест години. През месец юли двамата американци и тяхното дете изчезват безследно, след като преди това казали на свои приятели, че отиват на двудневна екскурзия в близките планини.

Властите предприемат издирвателна операция и намират тялото на Лаура Смит край водопад в отдалечено дефиле. Тялото на нейния съпруг е открито на следващия ден. Детето пък било заровено, но убиецът отвежда полицаите до мястото. В хода на разследването става ясно, че Малхаз Кобаури е изнасилил американката, преди да я убие. Нея убива последна. Първоначално пред разследващите овчарят признал за тройното убийство, но по-късно сменил версията си и заявил, че „двама чужденци“ са убили семейството.

Прокуратурата разкри и причината за бруталното убийство – възникнал скандал в планината. Американецът направил забележка на овчаря да не размахва огнестрелното оръжие, с което бил въоръжен, особено в присъствието на малко дете. Мъжът казал на младежа да бъде предпазлив. След това овчарят убил мъжа, а по-късно детето и неговата съпруга. Американката преподавала в местно училище, докато съпругът ѝ произвеждал килими. Преди да убие американката, грузинският овчар я изнасилил./news.bg

Main Menu