Починалите от коронавируса вече са 724, заразените – 35 000

08 Фев 2020 08:48

Жертвите на коронавируса 2019-nCoV по света вече са 724, съобщава изследователският портал Worldometer. Заразените са близо 35 хиляди, над 6000 са в критично състояние.

Повечето от заболелите са в Китай, където са потвърдени 34546 случая на инфектиране с щама. Само през последното денонощие в страната са регистрирани 3399 нови случая на инфектиране, от които 2841 са в провинция Хубей, откъдето започна разпространението на вируса.

Само за ден от пневмонията, причинявана от коронавируса, в Китай са починали 86 души.От началото на епидемията жертвите в страната са 722, според данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай.

Междувременно американската круизна компания Royal Caribbean International съобщи, че временно няма да приема на корабите си туристи от Китай. Мярката ще е в сила до края на февруари.

Военно-промишлената корпорация Lockheed Martin от своя страна обяви, че няма да участва в авиационното изложение в Сингапур заради разпространението на коронавируса. Решението е взето след консултации с американските власти и с медицински експерти. Представителите Lockheed Martin се позовават на обявения от сингапурските власти оранжев код за опасност от заразяване.

Main Menu