В Израел: Това са последните месеци на Путин

20 Юли 2023 18:01

Режимът на руския диктатор Владимир Путин изживява последните си месеци на агония след бунта на Пригожин. Дори пламенните привърженици на Путин вече разбират, че нищо не върви по план.

В ефира на „Канал 24“ израелският журналист Цви Зилбер предположи, че отправната точка за окончателния крах на режима на Путин ще бъде загубата на Кримския мост и още повече на окупирания Крим. Това ще бъде смъртоносен удар и дори пропагандният апарат на Кремъл няма да може да обясни това на населението.

Журналистът смята, че следващата стъпка ще бъде революция. "Освен това, руските войници в Украйна са деморализирани. Имам чувството, че сега те са в състояние на хаос и вече не изпълняват ничии заповеди", добави той, предаде агенция УНИАН.

„Има вероятност дори близкото обкръжение на руския диктатор да мисли за прекратяване на войната, отприщена срещу Украйна, и за директна смяна на царя. Моето субективно мнение е, че виждаме последните дни, може би седмици или месеци на този режим“, обобщи Цви Зилбер.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов многократно е заявявал, че Русия е в очакване на колапса (на путинския режим) и е призовавал света да се подготви за това. Русия не успя да постигне нито една от целите си във войната срещу Украйна, а дори напротив – модернизира украинската армия и настрои целия свят срещу себе си.

Main Menu