Пациентски организации не искат да спира рекламата на цигари

09 Сеп 2019 14:22

Пациентски организации "Заедно с теб" обявиха, че не подкрепят разпространявания "Меморандум за прекратяване на рекламата и промоцията на тютюневи изделия и спонсорството от страна на тютюневата индустрия в България". Това заявиха в писмо от неправителствените организации.

Мнението на четирите фондации, подписали се, че не подкрепят меморандума е, че много организации правят политика.

"Вместо да се организират срещу незаконното често срещано пушене в обществени заведения, както и с подпомагане на информационни дейности за подкрепа на общественото здраве, навлизат в политики, неносещи обществена полза", пишат от пациентските организации "Заедно с теб".

Те смятат за свой дълг запазване на здравето на младите хора, информирайки ги за рисковете, но въпреки това не подкрепят меморандума за спиране рекламата и спонсорството от тютюневи изделия.

Това е мнението на Пациентски организации "Заедно с теб", Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата "Усмихни се", Алианс на трансплантираните и оперираните АТО "Бъдеще за всички", Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания./news.bg

 

Mr. Bricolage

Main Menu