УМБАЛ Свети Георги: Да не се всява смут и дезинформира обществото с непроверени и неотговарящи на истината твърдения

03 Дек 2020 16:16

 

ПОЗИЦИЯ НА УМБАЛ „СВЕТИ ГЕОРГИ“ ЕАД
по повод публикация на сайтовете Blitz.bg и Trafficnews.bg по сигнал от майка, че лекари с коронавирус работят с деца в Клиниката по Физикална и рехабилитационна медицина

Категорично не отговаря на истината твърдението, че рехабилитатори със симптоми на остра вирусна инфекция, каквато е и коронавирусната, осъществяват рехабилитация на децата в Клиниката по Физикална и рехабилитационна медицина. В това клинично звено, както и във всяко друго на УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив, се работи съгласно Заповедта на министъра на здравеопазването и при спазване на всички противоепидемични мерки. Сред тях са ежедневното термометриране всяка сутрин на персонала, на пациентите и на придружителите.
На базата най-вероятно на сигнал, подаден в РЗИ-Пловдив, са изследвани всички служители на Клиниката по Физикална и рехабилитационна медицина от екип на РЗИ-Пловдив, като пробите на всички тествани лица са отрицателни. РЗИ-Пловдив е установила, че се спазват всички противоепидемични мерки.

Налага се да посочим, че вследствие на публикацията беше нарушен нормалният режим на работа в клиниката.
Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ отново апелира да не се всява смут и дезинформира обществото с непроверени и неотговарящи на истината твърдения в публикации и репортажи, тъй като с тях се нанасят щети върху организацията на медицинската помощ.

Main Menu