Денков: Няма да има коалиционно управление с ГЕРБ - оттам нататък има много възможности

15 Май 2023 10:16

Няма да има коалиционно управление с ГЕРБ - оттам нататък има много възможности. Това каза в студиото на bTV Николай Денков за преговорите на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС. Денков недоумява как ГЕРБ могат да искат подкрепа от ПП-ДБ, докато вторите не са провели национален съвет: "Непрекъснато ГЕРБ се опитват да ни вкарат в цайтнот. Казват, че няма време", коментира депутатът от ПП-ДБ. Той обаче смята, че кандидатурата на Мария Габриел е добро решение, за да се търси положителна развръзка.
Имаме една седмица за реализиране на мандата, трябва да я оползотворим, до понеделник ще кажем. Във вторник вечер решаваме дали ще подкрепим ГЕРБ, каза още академикът.

Не е ясно доколко всичко това е театър, в който ние да послужим само за алиби. Очаквам един истински разговор, допълни той. Имаме една седмица за реализиране на мандата, трябва да я оползотворим, до понеделник ще кажем. Във вторник вечер решаваме дали ще подкрепим ГЕРБ, каза още Денков, цитиран от novini.bg.

Ще подкрепяме всичко, заложено в нашата програма. Нашата цел е да се промени България - независимо дали като управляващи или опозиция. Ще подкрепяме дейностите от националната програма, допълни Денков.

За отстраняването на главния прокурор, Денков коментира, че Иван Гешев трябвало много отдавна да си тръгне. Има опит за смяна на едно лице и не е ясно дали ще има някаква съществена промяна. Трябва да се промени Конституцията и искаме да видим знаците, че това е възможно да се случи, настоя акад. Николай Денков.

Main Menu