Владислав Панев вижда нови преговори с ГЕРБ за правителство

30 Май 2023 15:48

"Виждам, че емоциите от страна на ГЕРБ може би са преодолени и отново можем да седнем на масата за преговори. Разбира се, първо ще говорим в рамките на нашата парламентарна група още днес за конкретния подход".

Това разкри пред БНР депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев .

Така съпредседателят на "Зелено движение" коментира брифинга на Мария Габриел в парламента. На него бившият кандидат за премиер с мандата на ГЕРБ намекна, че разговори с ПП-ДБ може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието.

"Няма промяна в отношенията ни с ГЕРБ-СДС, работим в момента активно, за да се реализира вторият мандат и България да има правителство. Точно от това имаме нужда в момента като държава", прогнозира Владислав Панев.

Според него "завоят трябва да бъде към повече експерти в правителството с втория мандат и по-малко политици", но преди това по този въпрос трябва се произнесат и неговите колеги от парламента.

"Имаме нужда от работещ парламент на първо място и след това от изпълнителна власт", посочи основните задачи съпредседателят на "Зелено движение".

Main Menu